tiistai 25. huhtikuuta 2017

Terveisiä kesältä

Koska tällä hetkellä kevät antaa odottaa itseään (mm. tänään satoi räntää vaakaan) Palataan viime kesään. Tein hameen. Mallina oli kirpparilta löytynyt punainen hame, josta tuli nopeasti lemppari. Tulkitsin sen malliksi jonkin sortin tulppaanin, vaikkei se täysin taida vastatakaan tulppaanihametta. Koska hamonen taskuineen oli niin kiva, niin ajattelin tekaista toisen samanmallisen itse.

Piirtelin kaavoja punaisen pohjalta. Pähkin laskoksia ja tein uudelleen pariin kertaan, ennen kuin uskalsin käydä kankaaseen käsiksi.

Hieman kävi huonosti kappaleita leikatessa. Unohtui se pikkuseikka, että vetoketjulle olisi tarvinnut enemmän saumanvajoja molempiin kappaleisiin. Oho hupsista ja sillai. En kuitenkaan luovuttanut vaan päätin siirtää vetoketjun sivusta taakse ja käyttää päälle ommeltavaa pitsivetoketjua korjaussarjana.

Ompeluassistetti kärppänä paikalla.
 Tässä taakse tehty halkio ja vetoketjun kiinnitys käynnissä.
Kuten kuvasta selkeästi näkyy jänis päätti notta tauon paikka.
Pitsivetoketju. Mikä ihana idea! Eikö? Paitsi että käytössä paljastui hyvinkin pian että sen lukko ei pysy liikkeessä ylhäällä, vaan vetoketju aukeaa matkan varrella noin 5-7 cm. Kiva. Not. Tarvittaisiin toinen korjaussarja siis. Korjaussarjan korjaussarja. Hieno hetki ompelu-urallani. Tällä kertaa hakaskiinnitys yläreunaan. Ehkä tänä kesänä?

Mustaa ja mintunvihreää.
Kesäistä yhdistelmä parhaimmillaan.

Kädet taskuissa on hyvä painaa menemään

Taskuissa eri kangasta.
Ihan omaksi iloksi, muut tätä tuskin huomaavat koskaan
Tällä kaavalla on tehty jo toinenkin hamonen. Pöllökankaasta. Sekään ei mennyt ihan putkeen, mutta ehkä hitusen paremmin kuitenkin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...