sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Korukoplan koruhaasteen julkaisu

Korukoplan haaste 5 työni olkaatten hyvät!
.
.
.
.
.
.
.
.
Tai pitkitetään vielä hieman jännitystä, ja lätistään hieman materiaaleistani, jotka siis HelmiQ:sta. Pakollinen osahan oli korulinkki, lisäksi valitsin työhöni toiset kukan muotoiset korulinkit ja 5-6 mm putkihelmet. Putkihelmet ovat ns. sateenkaari valkoisia. Näiden lisäksi omasta jemmasta 4mm helmiäislasihelmiä ja fasettihiottuja särmikkäitä sekä rasialukko kahdelle vaijerille.
Tällä kasalla lähdettiin liikkeelle. Tosin osaa en sitten käyttänytkään loppujen lopuksi.

Lopputulos on kyllä aika herkkä ja suloinen, vaikka itse sanonkin. En aluksi syttynyt juuri ollenkaan tuolle pakolliselle korulinkille, ja sen takai mietinkin pariin kertaan otanko osaa vaikö enkö. Nyt kun sitä osaa on pyöritellyt käsissään muutaman viikon ja saanut valmista aikaankin, täytyy sanoa, että saatanpa jopa ottaa tämän itselle käyyttöön, ja ehkä joskus jopa kokeilla muita tälllaisia emaloituja osia.


No niin pidemmittä lätinöittä sitten itse koruun, vaikka hätäisimmät ovatkin varmaankin hypänneet suoraan itse koruun ja heittävät piupaut näille lätinöille, joten tässä se nyt sitten on:
Herkkää :)

Koru kokonaisuudessaan


Ja näin se asettuu kaulalla

Minulla ei ole ollut vielä tapana nimetä korujani, mutta tämän voisin ehkä nimetä Unelmaksi keväästä hankien keskellä ;)

Muut haasteeseen tarttuneet löytyvät listalta täältä


lauantai 26. helmikuuta 2011

Korukoplan haaste

Korukoplan haaste nro 5 julkaistiin 29.1. Siinä ideana oli, että kaikki osallistujat tekevät korun tietyistä materiaalista, jotka oli tilattavissa HelmiQ:sta. Pakollisena kaikille osallistujille oli alla olevassa kuvassa oleva emaloitu korulinkki (kuvasa merkitty nro 1). Muista kuvan materiaaliryhmistä korussa piti käyttää kahta muuta. Muiden osien värit sai valita oman maun mukaan, ja lisäksi sai luonnollistesti käyttää muutakin materiaaliaaleja.


haasteen materiaaliryhmät

Haastekorun julkaisupäivä onkin sitten huomenna! Omani on vielä hieman kesken... :D :D

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Turkoosi lohikäärme

Tämä on oikeastaan tehty suurelta osin viime talvena, tarkemmin sanottuna toissa syksynä. Päättely ei vaan ole mun juttuni :D Joten tämäkin on vielä hieman kesken, vaikka onkin neulottu syksyllä 2009 ja vaikka on ollut tämän talven jo käytössäkin.

Malli: Lohikäärmehuivi by Vilma
Lanka: Novitan joku :D, 2 kerää taisi mennä
Puikot: 6
Ohje on Vilman löytyy Ravelrystä ja alkuperäinen postaus löytyy Vilman blogista täältä. Ohjeen saa myös Vilman blogista ladattua, jos ei ole Ravelryyn kirjautunut. Tämä on Novitan jotain paksummasta langasta tehty, mutta en kyllä kuolemaksenikaan muista enää langan nimeä... Sen siitä saa, kun projektin valmistumiseen menee pieni ikuisuus.

Sattumalta tästä tuli juuri sopivan pituinen käytettäväksi myös hartiakeeppinä. Mukava lämmike niille joilla on aina kylmä. Sulkemiseen olen käyttänyt suurta hakaneulaa. Alun perin oli tarkoituksena, että tähän tulee napit. Ehkä vielä joskus sitten.

Ja sitten niin päättelemättömin lankoihin...
Muutama törö vielä pääteltävänä...

lauantai 5. helmikuuta 2011

Historian siipien havinaa

Ihan ensimmäiset korut mitkä koskaan olen tehnyt (jos niitä lapsuuteen kuuluvia muovailuvahahelmi-viritelmiä ei lasketa mukaan). Helmipunontaa. Näistä on oikeasti jo yli kymmenen vuotta. Alempi vaaleansininen oli minulla käytössä vanhojen tansseissa ja tietenkin sävy sävyyn mekon kanssa. Oi niita aikoja! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...