tiistai 26. heinäkuuta 2011

Random pretties

Sekalainen kokoelma kaikkea kaunista ja ihanaa. Materiaaleina korumetallia hopeoituna, lasihelmiä ja helmiäslasihelmiä. Pitäis varmaan jaksaa postailla näitä useammin, ettei tarvisi tehdä aina tällaisia sekasotku postauksia, missä on kaiken värisiä ja olosia tuotoksia sekaisin...

Pidempi linkitetty kaulakoru ilman lukkoa.

rannekoru kaverille

rannekoru niin ikään kaverille

linkitetyt rannekorut säätövaralla.

linkitetyt kaulakoru ja rannekoru.

äiteen kaulakoru, aika herkkis :)

kaulakoru ja rannekoru setit. 

maanantai 25. heinäkuuta 2011

Helmiplaneetan haasteet nro 1

Tästä se alkaa! NImittäin Helmiplaneetta-messujen  haastetöiden esittely. Haasteita on kaiken kaikkiaan neljä ja työt julkaistaan näin maanantaisin parin viikon välein. Linkit muiden haasteen saaneiden blogeihin löytyy täältä.


Ensimmäisen haasteen aiheena oli siis Häät. Halusin tehdä hastetta varten pitkästä aikaa hiuskorun ja ajatus nutturan päälle asetettavasta "pannasta" alkoi kehittyä. Täytyy myöntää että tämä oli viimeinen näistä haastetöistä, jonka tein koruksi asti, vaikka idea oli valmis melkein heti kättelyssä. Sen verran siis jänskitti, että miten se lanka taas taipuu ja yhteen sitominen onnistuu. Taipuihan se ihan mukavasti.




Tätä haastetta varten piti ihan värvätä kuvausapuakin, kun omat hiuksen ovat niin lyhyet, että niistä ei millään nutturaksi asti ole vaikka kuinka yrittäisi. Pelkällä valkoisella lipastolla kuvattunua korusta ei saa kunnollista kuvaa, kun puuttuu kaikki mittasuhteet ja ainahan se on parempi nähdä koru käyttötarkoituksessaan.

Olin siis lainapään tarpeessa. Onneksi kaveripiiristä löytyi yhdet aivan ihanan pitkät ja paksut hiukset, ja niiden omistaja oli vielä suostuvainen minun kummallisiin ehdotuksiini. ;) Suurkiitos lainapäälle!

Kuvien nuttura on kyllä vähän ala-arvoinen viiden minuutin pyöräytys, mutta jospa näistä kuvista edes jotain osviittaa käyttömahdollisuuksista saisi. Tietenkään mulla ei ollut oikeanlaisia pinnejäkään nutturan tekoon, saati korun kiinnittämiseen. Hengettömillä olisi päässyt varmasi siistimpään lopputulokseen ja seliseliseli. :D





Itselle tällä korulla ei ole oikeastaan käyttöä, joten jos joku haluaa antaa tälle työlle uuden kodin niin ilmottautukoot... ;) Mailiosoite lötyy oikealta sivupalkista.

Seuraava haastetyö julkaistaan muuten 8.8., pysy kanavalla.

--
Lisäänpä tähän vielä murinaa, kun taas vaihteeksi ei toiminut bloggerin postauksen ajoitus. Murmur. Siksi tämä tulee näin myöhässä. Murmur.

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Mekkotehtaalta päivää!

Tämä kesä taitaa olla ensimmäinen mun elämässä, kun jo toukokuun alussa alkoi kesäviikonloput täyttymään ohjelmasta. Oli valmistujaisia, polttareita, synttäreitä ja kahdet häätkin oli tiedossa. Valmitustautuminen näihin kaikkiin piti aloittaa tietysti ajoissa ja mikä sen loogisempi aloituskohta kun vaatteiden miettiminen.

Minulla oli entuudestaan jo yksi nätti turkoosi-vihreä juhlamekko, joka minulla oli viime vuonna päällä parissa häissä. Toisaalta tuumin että olisi kyllä kiva laittaa tänä vuonna jotain muutakin, joten kun löysin valkoisen raakasilkkimekon 10 eurolla, niin olihan se pakko imuroida kaupasta mukaan sillä hinnalla. Varsinkin kun sen sai huomalla 94% alennuksella! Vaikka se olikin valkoinen ja tiedossa oli häitä ja vaikka mekon malli oli omituisen pitkä ja istuvuus vähän niin ja näin... Siinä oli kuitenkin niin paljon potentiaalia, etten vaan voinut kävellä sen ohitse. Koska sitä nimittäin oikeasti saa raakasilkkimekon kympillä? Kerran elämässään, jos sitäkään.

Koska omat ompelutaidot ovat ainakin vähän huteralla pohjalla, kiikutin valkoisen mekon äiteen hellään huomaan. Siellä sitä lyhennettiin, säädettiin ja väännettiin. Pituudesta lähti ainakin 10 cm.  Halusin myös vaihtaa mekossa olevan mustan vyön johonkin vähän pirteämpään väriin. Eli pinkkiin. Ei kovin tavallinen väriratkaisu mulle, mutta kun löytyi pinkit kengäkin...

Kummisakaan häissä tätä ei tullut käytettyä, mutta valmistujaisissa kyllä. Vielä pitäisi jotain mustaa kehitellä tuohon pinkkiin vyöhön lisäksi.


Lähtötilanne
Muokattuna










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...