lauantai 31. maaliskuuta 2012

Ei järjen häivää!

Mikä saa aikuisen ihmisen hurahtamaan itsensä kiduttamiseen? Täällä niksahti päässä viime lauantaina sen verran pahasti, että piti käydä ostamassa tällaiset:
Bloch Sonata, C 3 1/2

Nauhoitus käynnissä
Taustaa sen verran, että olen siis käynyt 5-6 vuotta aikuisbaletissa ja tähän asti on menty ihan pehmeillä harjoitustossuilla. Tänä keväänä oli ton ryhmän kanssa ekan kerran mahdollista kokeilla kärjille nousua. Pari kertaa katselin vierestä kun osa ryhmäläisistä kopsutteli menemään ja sitten viime lauantain se niksahtaminen tapahtui. Onhan ne kauniit kuin mitkä, tossut siis. <3 Ja kerrassaa murhaavat jaloille. Siitä ei pääsen yli eikä ympäri. Mutta kun päässä niksahti, niin ei voi auttaa kun viiraa. Viimetteet pari päivää onkin ommeltu nauhoja ja kuminauhoja.

Vaiheessa
Mulla on ollut tähän asti tossut ihan vaan ronskisti sinooperin muovipussisa, mikä ei ole kovin hyvä tossuille kun niiden pitäisi saada kuivua tunnin jälkeen. Muovipussi ei ole kovin hyvä edistämään kuivumista, joten usein olen kotiin päästyäni leväyttänyt tossut vaatekaapin eteen, josta ne ovat sitten seilanneet pitkin makkarin lattioita. Vaan ei enää. Niksahtamisen jälkimainingeissa tänään tuli tehtyä verkkokankaasta pussukka noita varten. Siihen piti tietty saada väliseinä ja pikkutasku geelipehmusteita varten. Väliseinä siksi, että saan kärkitossut ja pehmeät tossut omiin lokeroihinsa. Sulkeminen satiininauhalla. Mulla olisi ollut mustaakin nauhaa, mutta jotenkin toi vaalean punainen vaan tuntui sopivan tähän tarkoitukseen paremmin. Oli muuten todella herkkua ommella toi verkko kangas! Joo-o. Alussa ja lopussa kone yritti aina imaista kankaan sisuksiinsa, ja lopulta mulla meni hermot ja iskin aina edes-takaisin ompelu kohtiin pienet palat kaavapaperia alle ja ompelin yli. Ihan kohtuu toimiva kikka, sitähän sää kysyit!

Toisella puolella kärkkärit 

Ja toisella puolella harjoitustossut.
Pehmusteiden pikkutasku on keskellä väliseinässä.
Sitten vaan treenaamaan, vai? 


keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Pullan palttoo

Pullan tukijoukot lähestyivät minua tuossa syksyllä ajatuksella uudesta palttoosta tuolle harmaantuvalle herrasmiehelle. Tämmönen siitä sitten syntyi. Tämän julkaiseminen on tarkoituksella jäänyt tekemättä, kun Pulla yllättäin siirtyikin sateenkaarisillalle syksyllä.

Herrasmiehen uusi takki



Pulla the Sweetie <3


tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kokeilumielellä

Sitä koolausta sitten. Ensimmäiset langat on nyt testivärjätty ja oli kyllä hauskaa puuhaa! Värjäsin itselle kaksi kerää Gjestalin Jannea. Lisäksi siinä, kun vauhtiin päästiin äiteen kanssa niin pistettiin vielä muutama äiteen lankakerän jämät uuteen uskoon.

Kuivumisvaiheessa näky on ehkä aavistuksen.... brutaali?
Note to self: muista  vyyhdetä
langat huolellisemmin













Janneen iskettiin (heh heh) viittä eri Kool Aidia. Olin vyyhdennyt langat etukäteen kerältä jonkin sorttisiin osioihin ja kiinnitellyt osioita puuvillalangalla nipuiksi. Osan niputuksesta ten tarkoituksella tiukaksi, jotta lankaan jäisi valkoisia kohtia. Vyyhteäminen olisi kannattanut tehtä huolellisemmin, laittaa niput useammasta kohdin kiinni edes löyhästi, koska aikansa kun noita kattilassa lillutteli, niin sotkuahan siitä tuli. Muutama ärräpää saattoi päästä ilmoille kun kuivia lankoja vyyhtesin uudelleen. Ihan vaan muutama... o_O

Pipo olisi näistä tarkoitus tehdä, kun jossain kohtaa kerkeäisi. Mallikin on jo vähän niin kuin valittu ja ohje printattuna...  Vielä kun olisi aikaakin.

Karamellit ikkunalla

Tropical Punch, Slammin Stawberry Kiwi, Watermelon Cherry, Orange ja Lemonade

Sitten niihin äiteen lankakeriin. Pistettiin ihan ranttaliksi ja ronskisti vaan dippailtiin kerää kattilaan, jossa oli värilientä. Ekana otettiin telteen mun lankakerien jämä värit. Pohjaväri oli kirkkaan oranssi kerä. Se sai kasteessa itselleen tummempia poltetun oranssin ja tumman punaisen sävyjä. Mun mielestä selkeä parannus, kun tuo kirkas oranssi ei kuulu mun lemppari väreihin ;) Tummimpiin osiin laitettiin vähän violettiakin sävyä tummentamaan punaista pigmenttiä.

Lankaako vaiko eikö lankaa, kas siinä pulma :P
Tropical punch, Watermelon Cherry ja Cherry

Toinen lankakerä oli luonnon valkeaa. Siitä tuli sitten tämmöinen mintunvihreä namilanka.

Lemon-Lime ja aavistus Berry Blueta

tiistai 6. maaliskuuta 2012

parin viikon ketutus

Tässä viimetteet pari kolme viikkoa tosiaan kerättiin  kunnon ketutusta. Kaikki lähti siitä että löysin koolauksen ihan sattumalta muutaman blogin kautta. Jaa minkä ihmeen koolauksen? Esim täällä asiasta enemmän asiasta. Lyhyesti sanottuna rapakon takana valmistettavilla Kool Aid -juomajauheilla voi värjätä villalankoja. Innostus oli tietty ihan valtava heti kokeilla itse ja sitten vaan kuukkeli laulamaan että mistä niitä saa tilata.

Kuukkeli löysikin pari suomalaista nettikauppaa. Toisesta sitten tilasin (oli halvempi) ja siitä sitten aiheutuikin melkein kolmen viikon ajan kasvava vitu... ei kun siis ketutus. No empä tilaa ko. nettikaupasta enää. Ikinä. Enkä todellakaan suosittele ko. nettikauppaa kenellekään, joka haluaa saada asiakaspalvelua ja sattuu vaikka innostumaan koolauksesta. Tiedonkulku olematonta ja tiedusteluihin vastattiin useita päiviä myöhemmin että on jäänyt lähetykset rästiin kun lapset ovat sairastaneet 2 viikkoa. Joo-o olisin kyllä ymmärtänyt tilanteen jos siitä olisi ilmoitettu edes viikko sen jälkeen kun tein tilaukseni. Mutta ei. Piti odottaa ja odottaa ja kun lopulta luvattu toimitusaika oli mennyt umpeen ja kyselin tilaukseni perään niin sitten vasta viitsittiin (tosin sillonkin vasta neljän päivän päästä) informoida maksavaa asiakasta, että joo ei oo tilaukset liikkuneet mihinkään. Tänä tietokoneiden, internetin ja sosiaalisen median aikana ihan käsittämätöntä toimintaa mielestäni. esim FB sivuille viestin laittaminenhan olisi vienyt kokonaiset pari minuuttia pahimmillaan! Varmasti ihan mahdotonta repiä sellainen aika jostain välistä. Yrm-mur. Vai oonko nyt ihan kohtuuton kun tällasta odotan?

Tilaus kuitenki tuli vihdoin viime viikolla perille ja raporttia itse värjäilystä tulee myöhemmin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...