torstai 19. heinäkuuta 2012

Se miten kaksiosta saatiin päivässä yksiö

Ensimmäinen laatta on irti!
Putkiremppa, mikä ihana tekosyy...

Päätimme sitten varmistaa tulevien vuosien bankkrotin ja laittaa taloyhtiön putkirempan yhteydessä myös oman kylpyhuoneen uusiksi. Meillä kun on sen verran kummallinen taloyhtiö, että siinä ei asunnoissa ole alunperin ollut kylpyhuoneita, vain WC:t. Osaan asunnoista ovat asukkaat itse sitten rakentaneet kylpyhuoneet. Tästä syystä kylppäreitä ei uusita putkirempan yhteydessä, kuten yleensä tapana taitaa olla.



Meillä syy uudistukseen on se, että laattojen saumat halkeilevat etenkin lattiakaivon ympärillä ja lattia "notkahteli" aavistuksen tai jousti (mikä varmasti aiheutti saumojen halkeilua osaltaan). Ylläreihin olimme henkisesti jo valmistautuneita, kun purkutyöt aloitettiin. Lattiasta lattiakaivon ympäriltä, eli juuri siitä ongelma-alueelta, löytyi ensiksi laattojen alta muovimatto, vaikka muuten kylppärissä oli siis vedeneristeet seinillä. Muovimaton alla oli paksuhko vanerilevy, jolla lattian kaadot oli tehty. Siis vanerit oli leikattu kulmasta kulmaan niin, että niiden ulkoreunojen alla oli kiilat nostamassa levyjä. Eikä siinä vielä kaikki. Vanerin alla oli toinen muovimattokerros, jonka alla oli ilmeisesti jotain linoleum tms. laattaa kerros, ja sitten sen alla oli jokin ohut levy. Tämän levyn alta löytyi sitten viimein huoneiston alkuperäinen lautalattia. Lopun kylppärin alueelta lattialaattojen alta löytyikin sitten kipsilevyä ja osasta lattiaa lisää alkuperäistä lattiaa. Voi hyvää päivää, sanon ma!






Sarjassamme sivulliset uhrit.
Kylppärin seinän toisella puolellakin rytisi
Purkuhommissa meni reilu yksi päivä. Eli ihan hyvällä tahdilla saatiin purettua. Siina kun melko ulalla aloitimme projektia emme tajunneet suojata heti huonekaluja ja kylppärin edustaa. Kipsi- ja rakennuspölyä olikin sitten melkoisesti joka paikassa. Pakko oli todeta, että makuuhuoneessa nukkuminen projektin alkuvaiheessa olisi ihan hullua. Joka ilta pitäisi siivota koko huone lattiasta kattoon, joten näin kaksiostamme tuli yksiö, kun muutimme olohuoneeseen nukkumaan. 

 Purettu päivässä, mutta uudelleen rakentaminen onkin sitten hitaampaa hommaa... Makuuhuoneeseen olemme jo onneksi päässeet takaisin nukkumaan. 




torstai 5. heinäkuuta 2012

Bubblegum queen

kolmirivinen rannekoru
Sain tuossa joku aikaa sitten nauhallisen helmiä, ja niiden mukana toiveen, että josko niistä kaulakorun ja rannekorun saisi. Nauhassa oli vaaleita luonnonhelminugettien lisäksi pienempi määrä puna- ja vihersävyisiä helmiä. Väri yhdistelmä pohditutti minua aikaskauan, kunnes totesin, että se on joko tai. Päädyin punaisiin. Omasta valikoitui mukaan pitkulaisia viininpunaisia luonnonhelmiä ja kirkkaita AB käsiteltyjä siemenhelmiä ja pari simpukankuori nappihelmi. Ja sitten vaan sommittelemaan!

Noita useamman rivin korujakajia pitäisi käyttää varmaan useammin, koska molemmilla kerroilla kun olen sellaisia käyttänyt, on ollut suorastaan tuskallista saada helmet asettumaan nätisti. Enkä edes viitsi aloittaa puhumaan päättelemisestä! Puuh. Tuli kuitenkin valmista, lopulta :) Harjoittelu tekisi varmasti tästäkin sujuvampaa.




sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Neparperi-ansa

Mitä saadaan kun yhdistetään raparperi ja nektariini? No neparperia tietenkin :D Tein pirkkalehden raperperikerroskakku-ohjeella pellillisen töihin viemisiksi. Laittaisin linkin ohjeeseen tähän, mutta jostain syystä en saa pirkan sivuja nyt ollenkaan auki.

Neparperi-ansa
Täytteen tein kuitenkin pelkän raperperin sijasta raperperi-nektariini yhsitelmällä. Laitoin noin 1/3 raparperia ja 2/3 nektariinia. Kanelin jätin täytteestä pois ja siirapin sijasta käytin tavallista sokeria. Ja luulen, että leivinjauhetta tuli taikinaan vain puolet reseptin määrästä.

En myöskää säästänyt osaa neparpereista kaun päälle, vaan laitoin kaikki täyteosaan. Niin, joo, otin myös takinasta ennen jauhojen lisäystä desin pari erilleen. Siitä osiosta sai tehtyä gluteenittoman version gluteenittomilla jauhoilla. Muuten siis tein ihan reseptin mukaan :D Paitsi että tein kaksin kertaisen taikinan, jotta saisin valmista tavaraa pellillisen. Okei, myönnetään, olen toivoton mitä reseptin noudattamiseen tulee... :D Haittaakse?

Vähän on tämä kakku päältä muhkurainen, mutta ei se makua haittaa!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...