sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Ahdasta!

Herbie on ollut nyt noin viitisen viikkoa käytössä. Hyvin tuntuu kasvavan. Balisika on varsinkin kokenut varsinaisen kasvupyrähdyksen. Uusia kavereitakin on tullut ostettua kasvamaan; tammenlehväsalaatti ja nyt uusimpana romaine-salaatti. Rukola on kertaalleen uusittu, kun minusta vaikutti siltä että se toi mukanaan pienten mustien kärpästen armadan. Tiedättehän niitä kukkaruukuissa pesiskeleviä minikärpäsiä? Ällöjä!

Joka tapauksessa tuntuu toimivalta tuo laitos. Innostuin viherpiipertelystä niin paljon, että pistin pitkästä aikaa herneenversojakin kasvamaan ja ostin mung-papuja idätykseen. Oreganoa yritän saada siemenestä kasvamaan. Muutama hentoinen itu onkin ilmestynyt, mutta saisi vielä tulla lisää ja lisää vartta, ennen kun laitan ne Herbieen asti. Sille olisi just ja just tilaa vielä tuossa etualalla.
Ahdasta!

Niin joo, ja se murheenkryyni nimeltä voikukka. Sekin on päässyt Herbieen. Kasvupyrähdystä odotellaan edelleen, mutta on se saanut sentään kaksi miniminilehteä lisää aikaiseksi. Voi huokaus sen kanssa! Pitäisivätköhän naapurit mua ihan hulluna jos iskisin tohon tuuletusparvekkeelle kesällä voikukkaa kasvamaan...?

perjantai 25. tammikuuta 2013

Massakausi, uusi yritys

Edellisen polymeerisavi-illan mentyä mönkään oli pakko mennä ja ostaa uudet massat. Nyt niitä taas on sitten, joten ei kun näpertelemään! Lämmittelin massoja hieman tällä kertaa hieman maltillisemmin, juuh.
Kaikilla paikkansa
(todellisuus on kyllä ihan erinäköinen..)
Tällä kertaa ne tulee pareittain

Kakkupalat

Nöfnöf korvakorut

muhvinssit strösselillä

Vielä jäi monta ideaa toteuttamatta. Ensi kerralla sitten :)

tiistai 22. tammikuuta 2013

Puikoilla ensimmäistä kertaa silmukkamerkkejä

Minulla on neulonnassa mukana elämäni ensimmäiset silmukkamerkit. Itse tein! Tosin se ei liene tuleen yllärinä kellekään. Kuten ei myös sekään, että silmukkamerkeissä seikkailee puput...
Silmukkamerkkejä ja kerroslaskuri


Tällä hetkellä puikoilla on keskeneriäisiä useampi. Pari työtä aktiivisempana ja muutama horrostava yksilö.

Paitaa pukkaa

Karmeisa kännyllä otettu kuva, tiedetään :D

Horrosteesta löytyykin sitten yksi hihaton "villatakki" (mikä ihme lienee oikeaoppinen termi näille..?) ja käsiveska. Saa kyllä nähdä koska valmistuvat, ovat sen verta kauan nukkuilleet jo.
***
Arvontakin on vielä käynnissä. Sivupalkista pääsee postaukseen :)

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, vanhat kujeet -Korukoplan haaste

Korukopla taas haastoi koruiluun. Tällä kertaa tehtiin vanhasta uutta. Eli kaiveltiin korulaatikon pohjia, josko sielä löytyisi jotain uudistettavaa. Jotain minkä aika oli koittanut ja mikä purkamisen kautta saisi uuden elämän.

Olihan niitä. Laatikon pohjallinen. Voi valinnan vaikeus. Uudistettavaksi valikoitui tällä kertaa tämä pitkähkö koru, joka oli kyllä ihan nätti, mutta en vaan käyttänyt sitä kertaakaan. jotenkin liian raskas ehkä? Punaista, savun harmaata ja kirkasta. Ei hullumpi lähtökohta.

Kaksirivinen siitä sitten tuli. Vanhojen materiaalien lisäksi käytin vain 6/0 kokoisia kirkkaita siemenhelmiä ja toisen lukko-rengasparin ja kaksi ohutta korunjakajaa.




Tarkkasilmäiset ehkä huomaavat jo näistä kuvista, että kaksi pituuttahan siinä on. Tein ensin lyhyen version ja jäin miettimään sitä, että onkohan tämä nyt edelleen liian raskas. En halunnut kuitenkaan purkkaa koko korua, joten siitä tämä jatkopalaidea sitten lähti...



Lyhyenä

Pitkänä

Ja jatkopala itsellään toimii rannekoruna


Montaa helmeä ei jäänyt alkuperäisestä käyttämättä.
Näiden lisäksi vielä jäi se keskellä ollut 20mm hopeafoliokolikko
Muut haasteeseen tarttuneet koruilijat löytyy täältä.

Muistakaa myös arvonta! Siihen pääsee vaikka tuosta sivupalkin kuvasta klikkaamalla.

tiistai 8. tammikuuta 2013

100. postaus ja arvonta ;)

Tässä sitä ollaan sadannen postauksen äärellä. Sen kunniaksi piti kehittää jotain kivaa. Muissa blogeissa on aina silloin tällöin arvontoja, joten ajattelin, että jospa minäkin??? Samalla saisin hieman kartoitettua, että ketä kaikkia täällä oikein pyörii. :)

Säännöt ovat seuraavanlaiset:
- Kommentista tähän postaukseen saa arvan (1kpl). Blogittomat jättäkää spostiosoite tms, että saan voiton napsahtaessa teihin yhteyden.
- Lisäarvan (1kpl) saa mainostamalla arvontaa blogissansa (sivupalkki/postaus).
    - Blogittomat saa lisäarvan, jos se jolle on mainostanut käy kommentoimassa ja kertoo viestissään kuka mainosti hänelle arvontaa alunperin. Selkeää? :D

Osallistumisaikaa on tammikuun loppuun asti. Eli kun kommentoi viimeistään 31.1.2013 on mukana arvonnassa.

Lukijaksi ei siis ole pakko liityä, mutta saa jos haluaa. Jos uusia lukijoita kuitenkin tulee yli 10 määräaikaan mennessä, arvon kaikkien kesken toisen, pienemmän yllätyspalkinnon.

Palkintona arvonnan voittajalle lähtee tämä haastekoru, rannekoru  + polymmerisavesta tehty avainmenperä ja korvakorut. Korvakoruissa sterlinghopeakoukut.


Onnea arvontaan!

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Talvista

Pari talven inspriroimaa kaulakorua. Lunta, jäätä ja sinistä valoa. Niistä on talvi-illan tehty
Lumihiutale pieni

turkoosi ilta

ps. Seuraava postaus onkin sitten 100. tässä blogissa. Sen kunniaksi on jotain pientä erikoista tiedossa :)



tiistai 1. tammikuuta 2013

Värjäysharjoituksia langalle

Vaihteeksi koolausta tuli harjoiteltua. Värjäsin ihan vaan yhden pikkukerän valkoista villalakaa. Jaon kerän noin kolmeen osaan ja värejäkin ripottelin kattilaan summamutikassa. Ihan hyvä lopputulos siitä huolimatta sanoisin.
Erilainen soppa?
Dippausvaihe menossa
 Aluksi piti värjätä vain kaksi osaa kerästä. Toinen vihreänturkoosiksi (tai tummamintun vihreä ehkä) ja toinen lilaksi. Molempiin kattiloihin jäi kuitenkin värän väriliuosta kun olin saanut langat sopivan sävyisiksi, joten suorastaan juoksin hakemaan loppukerän ja päätin tehdä siitä dippauksen molempiin.

Lilaväriseos oli ihan aavistuksen enää värillinen. Siitä tuli valkoiseen hentoakin hennompi jäänsiniharmaa sävy.  Vihreän sävyinen liemi oli värikylläsempi ja siitä sai liukuvärjättyä efektiä loppukerään.

Varsinaisen värjäyspätkät kuivumassa
Lopulliset kuivat kerät
Olisko tuo nyt sitten semisolid värjäystulos? 

Hyvää Uutta vuotta 2013 kaikille! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...