keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kipinä

Vihdoin ja viimein sain puikoille ensimmäisen koolauskokeiluni. Siis tämän langan. Pitkän harkinnan jälkeen siitä tuli myssy, vai onko tuo nyt sitten baskeri? Tiedä häntä, mutta ainakin se on käyttövalmis. Ja juuri kun yöpakkasistakin aletaan olla päästy ohi. No aina tulee uusi syksy.
Kipinä Ravelryssä
Puikot. 3,75
Lanka: Koolattu Gjestal Janne, 61g
Ohje: Bramles
Tein Kipinän ohjeen mukaan keskipitkänä, kun ajattelin että pisimmästä tulisi liian lörtsämyssy minulle. Hieman siinä kyllä kävi pelottamaan kun päättelin viimeiset silmukat ja myssy näytti tältä:

Tällainen se oli puikoilta päästyään

Isona minusta tulee baskeri, tuleehan?
 Ohjeessa oli kuitenkin, että myssy tulee ehdottomasti blokata (kostuttaa ja kuivattaa muotoonsa) Joten eikun hommiin vaan. Siinä sitten vaan venytettiin myssykkää lautasen reunan yli. Myssyä joka oli ehkä levossa hieman isompi kuin isoimmat greipit...

Venyy ja paukkuu!
 Kumma kyllä kuivuttuaan myssy myös pysyi sen ruokalautasen kokoisena. :D Ainoa huono puoli minkä keksin tästä on se, että jouduin toteamaan: on taas aika värjätä hiuksen. Ne jäivät niin tämän hehkuvan värin jalkoihin.

Myssy päältä. Oikein nätti kuviohan se.

torstai 18. huhtikuuta 2013

Pitsitumput

Nämä valmistuivat jo loppusyksystä, mutta kuvaaminen jäi jostain syystä täysin keväthangille. Tumput ovat samalla pitsikuviolla tehty kuin Pitsikkäät, mutta nämä tosiaan tehty tumpuiksi asti ja lisäksi pitsineuletta on myös kämmenpuolella. Noista ranteenlämmittimistä idea näihin tumppuihin lähtikin.

Pitsitumput Ravelryssä
Lanka: ONLine supersocke
Puikot: 2,75


perjantai 12. huhtikuuta 2013

Huomiopöllöt

Alan siis pikkuhiljaa lämmetä joka paikassa vastaan lehahteleville pöllöille. Kirjoneuleella pöllöt lapasiin. Mallina Ravelryssä aina niin suosittu Horatio&Oren. Tumman harmaata ja neonpinkkiä. Neonpinkki lanka on messuilusaldoa, tumman harmaa jämäkerä.

Tässä ne nyt on. Sopivasti valmiina kun kevät alkaa sulattaa lumia pois. No aina tulee uusi talvi...
Missäs muualla pöllöt kuvataan kun puussa?

Huomiopöllöt Ravelryssä
LangatFour Seasons Gründl Lisa Uni ja Hjertegarn Lima
Puikot: 3,75

Ei pöllömmät lapaset! (sori oli pakko sortua tohon ilmaisuun ;D )

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Pöllökorvakoruja

Minä en alun perin oikein ymmärtänyt mistä näitä pöllöjä oikein tulee. Niitä alkoi muuta vuosi sitten näkyä koruissa, neuleissa, kasseissa ja ties missä. Ihmettelin, ja ihmettelen edelleen, että mistä tämä pöllömania on saanut alkunsa. Nyt kun niitä on siellä täällä pongaillut vaikka kuinka paljon, alan pikkuhiljaa lämmetä pöllösille. Tässä siis pöllösiä korvakoruja :)





Huhuu vaan kaikille! :P Pöllöjä tiedossa lisää loppuviikosta, mutta missä muodossa? Sitä en vielä kerro.

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kakkuräjäyhdys

Pätkistiikerikakku. Kuulostaa hyvältä, eikö? Voon sanoa, että hyvää se olikin, vaan ei kaunista.

Rouhitut pätkikset yhdessä suklaaraidan kanssa osoittautuivat tämän kakun turmioksi. Katsokaa vaikka, siitä se hajosi. Lienee turvallista todeta, että mun innovatiivinen pätkistiikerikakku vaatii pientä hienosäätöä reseptin puolella. Maussa ei ole mitään vikaa, sentäs. Mutta joko on unohdettava tiikeristä raidat ja vedettävä pätkispalat koko taikinaan, tai sitten pitää tehdä pätkiksistä pienempää hakkelusta.

Ihan priimaa ei tällä kertaa tullut..

mutta NaM!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...