torstai 16. joulukuuta 2010

Pipoja, pipoja, pipoja

Näin joulun alla tein pukin konttiin pari pipoa. Kumpikaan lahjottava ei halunnut mitään koristeellista eikä kuviollista, vaan siis ihan peruskauraa. Ja sitä myös saavat.

Musta pipo voimakkailla kavennuksilla miehelle.
Malli: oma
Lanka: Hjertegarn Lima, 50g
Puikot: 4
Äiteen lahjapipo näyttää puolestaan tältä:
kaipailisi jotain pientä piristystä tämä...

Itselle tein sitten vähän haastavamman tapauksen. Pipo perustuu Joko Knitsin malliin Lina. Mulla tosin käytössä ohuempi lanka, joten muutama mallikerta piti lisätä ohjeeseen. loppukavennukset tein omasta päästä uusiksi. Yritin kyllä ohjeen mukaan tehdä, mutta en vaan saanut niitä toimimaan saman näköisinä kun ohjeessa. Joten heitin pyyhkeen kehään ja tein omat kavennukset. :D

Malli: Joko Knits Lina omilla kavennuksillani
Lanka: Alpaca Silk, 50g
Puikot: 2,5
Kudoin pipon alun noin 6 cm korkeuteen kertaalleen, kunnes tajusin että mulla on liian vähän silmukoita. Ei kun purkamaan ja muutaman mallikerran lisäykset. Sillä silmukkamäärällä kudoin pipon sitten lopuun asti, kokeilin päähän ja totesin, että liian matala. Ei kun purkamaan kavennukset, ja lisää pari mallikertaa palmikkoa. Uudelleen kavennukset ja jännityksellä testaamaan. Koska olin jo tätä pipoa purkanut ja kutonut uudelleen useampaan otteeseen, en enää jaksanut purkaa kahta palmikon kiertoa, kun huomasin, että olin mystisestä syystä jättänyt yhden puikon lopussa palmikon kierron tekemättä. Se sai jäädä koska sain melkein samoin tein idean virheen peittämiseen. Kuva siitä tulossa, kunhan saan kuvattua :)

Puikot olisivat voineet olla tällä langalla kolmosetkin. 2,5 tosin tuli tosi tiivistä neuletta ja vaikka pipo onkin ohut, tarkenee sillä yhtä hyvin -10 asteen pakkasilla kuin useilla paksummilla pipoillani. Sopii myös kovemmilla pakkasilla "kaupunkipipoksi" varsinkin jos on paha-tukkapäivä. Ei ala päätä kuumottelemaan niin helposti sisätiloissa kaupungilla kierrellessä, testattu on!

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...