sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Bambua terävänä ja koukulla

Pieniä hankintoja varastovalmiuden parantamiseksi, siitä tässä on kyse. Mulla on ollut aikalailla sekailainen kokoelma neulepuikkoja ja virkkuukoukkuja. Toissa jouluna sain lahjaksi jokuset virkkuukoukut, pienin taisi olla 1,5mm. Sitä ennen taisin omistaa vain yhden (äiteeltä pöllityn) koukun. En kylläkään kovin usein virkkaa, joten tarve ei ole niin iso ollutkaan.

60 cm pyöröjä, 18 kpl, koot välillä 2mm-10mm 
Puikkoja taasen on kertynyt hajakokoja sitä mukaa kun on tarvinut. On pitkiä puikkoja ja pyöröpuikkoja ja muutamat sukkapuikot. Pitkiä puikkoja en tykkää enää käyttää ollenkaan, joten olen pidemmän aikaa himoinnut kattavampaa pyöröpuikkokokoelmaa eli vähän joka kokoa. Ebayssä seikkaileminen oli hyvinkin hedelmällistä ja viime kuun aikana kotiutuikin kunnon setti 60cm bambupyöröjä. Laatu oli ihan hyvä. Tosin toi muovi osa hieman yllätti, se olikin sellaista onttoa muoviputkea, mutta aika näyttää miten se toiminee käytössä. Ainakaan se ei vedä kokoajan kippuralle, niinkuin metallisten puikkojen se muovituubi tekee (mikä on itseasi todella ärsyttävää), joten luulen että minä pyöröt tulemme hyvin toimeen.


Samalla tuli tilattu yhdessä äiteen kanssa myös sukkapuikkoja ja virkkuu koukkuja. Molemmista suurin osa löysi uuden kotinsa äiteen luota. Mulle muutamat isot ja pienimmät puikot sekä kolme isompaa virkkuukoukkua. Puikkoja oli paketissa muistaakseni 15 eri kokoa ja koukkuja 10 tai 11. Yhdessä pyöröjen kanssa ne kustansivaat noin 20€, eli ei ollenkaan paha.

6 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Komia kasa puikkoja :) Säkin siirtyny vihdoinkin pyöröpuikkoihin, muistaisin ettet niistä oikein välittänyt alkuaikoina. Niitä muoviletkuja saa muuten joten kuten suorennettua lämmittämällä. Mulla nykyään meinaa käsityöt painottua enemmän virkkaamisen puolelle, kumma kyllä. Villai saa jotenkin nopeammin lapsille pipoja ja ties mitä. Enemmän kyllä tykkään neulomisesta, joten yritän sit aina virkkuutöiden väliin ängetä neuletyönkin :)

Kiralia kirjoitti...

Olikos se silleen? En kyllä muista ollenkaan :D Voi olla että johtui suurelta osalta siitä että meillä ei vaan ollut pyöröpuikkoja kotona ja kaikki vierashan on tyypillisesti suuri kauhistus :D

Mulla ei ainakaan virkkaaminen ole mitään nopeaa puuhaa. Meidän sohvatyynyt on muuten edelleen vaiheessa. Ja totesin tossa että se minkä neulomisen alotin jo, täytyy purkaa, koska lanka ei vaan toimi tollasessa tarkotuksessa. (taas pitää käydä ostamassa lisää uutta lankaa ;) kätsyä? )

Zelda kirjoitti...

Nyt pitäisi sitten olla "työkaluja" kyllä vähäksi aikaa. Todella edullisia olivat nämä. Iloista lauantaita.

Kiralia kirjoitti...

:) Juu, nyt on huomattavasti paremmat varustelut neulontaan. Jossain vaiheessa voisi investoida vielä pidempään pyöröpuikkosettiin, mutta kyllä noilla hyvin pääsee eteenpäin.

Kirsi kirjoitti...

Ihana juttu nämä puikot ja nyt ei kuin kutomaan niin että kipinää iskee :) Ja ihan pakko samalla kommentoida tuota balettia että IHANAA kuulostaa todella jännältä ja naiselliselta. Halauan mieluusti kuulla miten homma lähtee nousemaan lentoon Onnea ja menestystä unelmallesi.

Kiralia kirjoitti...

kiitos Kirsi stemppauksesta. Pitänee sitten kirjoittaa jotain päivitystä kärjistä, jos kerta jota kuta muutakin kuin mua kiinnostaa asia. Tosin mun balettitunnit loppuivat jo tältä keväältä, mutta joku kesäkurssi on harkinnassa. + tietty itsenäinen harjoittelu kotona, varsinkin kärjillä. Netti on onneksi pullollaan kaiken maailman videoita harjoitussarjoista, on jotain mistä ottaa mallia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...