torstai 13. kesäkuuta 2013

Vanhat, kunnon pussihousut

Housut ennen tuunausta
Housujen uusi elämä.  Idea lähti Annukan aurinkoisten tästä postauksesta. Alkuperäiset housut olivat marinoitunert kaapon perällä ilman käyttöä ainakin neljä, ellei viisikin, vuotta. Sotkin ne nimittäin jo melkein ennen hintalapun irroittamista sisälahkeista polkupyörän ketjurasvaan. Ihan kiva joo, ei yhtään ketuttanut, ei.

Olin heittämässä housuja monesti roskiin, mutta jostain syystä jemmasin ne aina takaisin kaappiin. Onneksi, sillä nyt niille on taas tiedossa käyttöä.

Housuista lähti siis ohut vyötärökaitale ja lahkeet pistin poikki summamutikassa vähän polven alta. Kavensin myös lahkeita muutaman sentin. Vyötärökaitale tehtiin uusiksi leveämpänä resorista ja hölpöttävät lahkeen koottiin niin ikään kasaan polven alle resorikaitaleella. Vyötärökaitaleen leikkasin resorista pitkittäissuunnassa, siis vastoin sen joustavampaa suuntaa. Ajalttelin, että se saattaa joustosuunnassa olla liian lörö. Kuitenkin se joustaa vähän, eli tarpeeksi, siihen toiseenkin suuntaan.

Laitoin vyötärökaitaleen sulkijaksi painonapin, jonkun takin mukana tulleen varanapin. Ehkä pitää ommella pienempi neppari siihen alapuolelle vielä. Lahkeiden teossa käytin apuna ommeltua rypytyslankaa. Meni rypyt toisessa lahkeessa vähän toispuoleisesti, mutta ei sitä onneksi huomaa, jos ei niin tarkkaan katso.

Alkuperäisessä Annukan ideassa oli käytetty poikkeavan väristä resoria, mikä näytti tosi kivalle. Mulla oli ikävä kyllä vain tota täysin sävysävyyn olevaa turkoosia resoria. Esim valkoinen resori olisi ollut kivempi. No kun inspiraatio iskee, ei aina ehdi kaupoille ja sillon on mentävä niillä mitä kaapista löytyy.

Saas nähdä miten näiden käy ekassa pesussa. Pysyykö kasassa vai ei!
Caprit jälkeen tuunauksen

Tuli tällaiset pussihousut ;)

4 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Wau miten kivat kesäpussihousut:)

mari kirjoitti...

Hienot housut!!

Kiralia kirjoitti...

Tack tack. Nyt kun vielä kelit lämpenisivät uudelleen ja näitä voisi käyttää. Vähän jo vaikuttaa valoisammalta tuo sääennuste, onneksi!

Annukka kirjoitti...

Nää on ihan älyttömän kivat! Hyvä sinä! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...