tiistai 10. syyskuuta 2013

Karnaluks Tallinna

Taivas. Varjele. Kun. Se. On. Valtava.

Monet ovat sitä sanoneet, mutta ei sitä vaan usko ennen kuin itse näkee.

Kangasta ja pitsiä
Mulle sattui työreissu Tallinnan suunnalle tänä syksynä ja ohjelmaan oli vielä mahdutettu 3-4 tuntia vapaata aikaa kaupungilla shoppailuun. Ei kun kaveri kainaloon ja menoksi kohti Karnaluksia. Kävelimme Viru hotellilta Gonsioria Pronksille ja siitä Tartu maanteetä, kunnes pääsimme Karnaluksiin. Tällä matkalla bongasimme 3 kangaskauppaa ja yhden helmikaupan ihan kaupan päälle ;)

Tallinnassa oli syyskuun alussa vielä ihan täysi kesä. Paahduimme aika huolella, minä mustissa housuissani vielä. Olotila oli lyhyiden yöunien takia muutekin vähän hutera, joten kun pääsimme perille, piti mun himmailla ekat parikymmentä minuuttia, kun alkoi huimaamaan. Sisällä kaupassa oli myös tosi lämmin ja huono ilma, että sekin saattoi vaikuttaa huteraan olotilaan.

Muutama hassu lankakerä
Siinä sitten yritin pysyä tolkuissani ja käydä sitä tarviketaivasmäärää läpi. Huh huh! Ostokset jäivät kohtalaisen pieniksi, mutta olinkin jo etukäteen päättänyt, että en osta lankoja, en osta lankoja, en osta lankoja! Toin vain muutaman tuliaiskerän ja yhden neonpinkin villasekoitelankakerän itselle. Ihan vaan kun se oli 50% villaa ja 50% polyakryyliä. Kaikki muut tähän mennessä löytämäni neonvärilangat ovat olleet nääs 100% akryyliä.

Mukaan tarttui muutama kangas, vähän nauhoja, pitsiä ja vetoketjuja. Aikaa meillä oli Karnaluksin kiertämiseen noin 1,5h kun piti vielä ehtiä muut tuliaiset ostella ja pari niistä matkan varrelta bongatuista kaupoista katsastaa myös. Helmikaupasta tarttui mukaan mustaa ja valkoista Fimoa. Pääsee taas enkkulakujen tekoon :D
Pupuja! Pakko saada! :D

Summa summarum: Tänne pitää päästä uudelleen! Ja siihen on paree varata enempi aikaa...

7 kommenttia:

Korukopan Eija kirjoitti...

Ohhoh, tuonne olisi mukavaa päästä! Mites hintataso?

Eila kirjoitti...

Olispa mukava katsastaa tuo. Mikä oli helmikauppa ja paljonkos Fimo maksoi siellä?

Kiralia kirjoitti...

Ainakin noi mitä mä ostin ja katselin tuolla olivat mielestäni edullisempia. Samoin ompelutarvikkeet ym. taitavat olla halvempia, ja nauhat sun muut ainakin. Siellä hyllykaupalla kaiken värisiä pitsinauhojakin euron pari/metri, kun täältä kotoisemmilta kulmilta ei kovin montaa vaihtoehtoa yleensä löydy. Karnaluksilla on oma nettikauppakin, sieltä pääsee vähän osviitalle mitä siellä tavarat maksaa. Kaikkea ei nettikaupasta taida löytyä tosin.

Helmikauppa taisi olla Helmehaldjas. Niillähän on massiivinen nettikauppa ja aiemmin tilauksen pystyi noutamaan Tallinnasta "varastolta", mutta nyt siis ainakin tuo pikku puotikin. Siellä oli ainakin siemenhelmiä paljon. En kovin tarkkaan syynännyt valikoimaa, kiirus kun oli. Fimot oli 2,18e kpl.

Se piti vielä sanomani, että ainakin osa myyjistä puhuu auttavasti suomea. Niin ja kankaat tuolla pitää leikkauttaa kaupan takaosassa, mutta nauhat leikataan kassalla. Itse olin siellä ihan H-moilasena, että mikä on homman nimi.

Eila kirjoitti...

Kiitoksia tiedoista:)

Korukopan Eija kirjoitti...

tuonne on kyllä päästävä!! Helmibloggaajien reissu? ;-)

Kiralia kirjoitti...

:) Ei huonompi idea Eija! Tosin noita korutarvikkeita ja helmiä Karnaluksissa on vähemmän kuin muuta käsityötavaraa. Mutta varmasti Tallinnasta löytyy muitakin kohteita korubloggareille :)

Helmi kirjoitti...

Kiitos näistä tiedoista. Tuolla Karnaluksissa käynti on ollut mullakin suunnitelmissa jo pitempään, ei vaan ole tullut lähdettyä. Tuo Eijan idea helmibloggaajien reissusta kuulostaa kivalta. Pitäisikö jonkun tosissaan alkaa suunnitella?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...