tiistai 27. tammikuuta 2015

Lankavarasto 2015

Tammikuu. Aika tehdä taas lankalaatikon inventaario. Ravelry stashin pyöräytys Exceliin ja tulokseksi saadaan: 24648,8 m ja 8,83kg. Viime vuonna luvut olivat 24956,6m ja 7,97kg.

Heeetkonen! Viime vuonna sain valmiiksi 2 villapaitaa, yhden villatakin, yhden pipon, 2 huivia ja 3 liivi/kauluri/poncho tyyppistä luomusta. Ja lanka on vähentynyt vajaat 300m? Wooot? Ja kiloissa oli tullut yksi lisää??? Tuplawoooot?? Tarkistuskierros ravelrylssä tuotti viime vuonna valmistuneiden projektien lankamääräksi 6368,1m ja kiloina 3,26. Ihan kohtalainen suoritus tällä tavoin tarkasteltuna.

Lankavarasto 20015:
Takarivissä ikuisuusNovitoja
Oikean reunan valkoiset värjäämisharjoitteluja varten
Alhaalla oikealla alpakkaa
Alhaalla vasemmalla merinovillaa
Keskellä sekalaiset villalangat

Tähän on nyt oltava looginen selitys. Muu kuin se, että olen jemmannut lisää lankaa kulutuksen verran. Eihän se nyt ole mahdollista lainkaan. (En esim ostanut kanssa kahelilta sekalaista säkkiä Dropsin Alpaca lankaa. Pois, pois se minusta!)

Kröhöm. Loogisempia syitä


  • Kävin just eilen lankakaupassa. Kun ne poistettaisiin stashin saldolta olisi lankaa vähentynyt noin 1000m viime vuodesta. Ei ehkä ihan riitä selitykseksi yksin...


  • Useampi viime vuoden projekteista on tehty juuri niitä varten ostetuista langoista. Olen siis käytännössä jemmannut viime vuoden samoja vanhoja lankoja. Uuups! Hehehe. 



Vuoden 2015 tavoitteet tällä saralla voisi tiivistää: käytä lankavaraston lankoja projekteissa äläkä osta uusia lankoja projekteja varten. Pitäisi saada vaihtumaa tuohon varastoon niin sanotusti.  On mulla onneksi jo yksi idea noiden ongelmallisimpien vanhojen Novitojen varalle keksittynä. Enää tarvisin ainakin kuusi lisää.

Heti perään pitää tunnustaa, että pari ihqua vyyhtiä saattaa olla tätä kirjoittaessa matkalla mun luokse + ainakin yksi kerä valkoista merinovillaa tarvitsee ostaa, jotta saan valmiiksi kesken eräisen projektin, mutta jos noin muuten pidättäytyisi langanostamisesta ja tuhoaisi vanhoja varastoja. Mitä veikkaatte, onnistunko? :D



lauantai 17. tammikuuta 2015

Piparminttuwa

Sain jostain, en nyt ihan muista mistä, punavalkoraidallisia helmiä pienen pussukan. Eivät puhutelleen minua alkuun juurikaan, mutta nyt yhtäkkiä, noin vuoden marinoinnin jälkeen, inspiraatio iski. Kuin salama taivaalta. Siinä ne nyt on. Piparminttu-korut.

Muumimuki kuvausrekvisiittaa,
en ole itse vielä hurahtanut niihin. 
Nämä valmistuivat jo ennen joulua. Ehkä saattoikin arvata?

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

27 metriä tylliä!

Päätettiin sitten balettikamujen kanssa järjestää viime vuoden vikan balettitunnin kunniaksi pieni tempaus. Tutu-tempaus! Tämä ei sitten kyllä ollut mun idea! (Eipä!)

Tutuja varten piti haalia tietysti tylliä. 27 metriä.


Yhteen hamoseen varasimme 2,5m. Minäpä ne leikkasin paloiksi. Kukapa muu muka :D



Tutun kasaaminen itsessään oli superhelppoa. Mä tein kaksi. Itselleni tietysti yhden. Ja toisen meidän opelle muistoksi. Koska edelleenkään ei ollut mun idea! :P Enkä ainakaan koristellut molempia helmillä. Sehän nyt aivan hullua olisi ollut.

Tämä joka suuntaan harottava kasa on mun tutu
Turkoosi tottakai

Opettajamme sai kolmivärisen tutun.


Taisin siihen "kirjaillakin" jotain pikku tekstiä...
Ihan vahingossa.
ps. oli muuten paras balettitunti ikinä!
Mut me ei ainakaan kikatettu, huokailtu onnellisena tai hipelletty tyllejämme tunnin aikana yhtään. Ollaan sentään aikuisia nääs. Nih.

pps. Noo ehkä vähän saatettiin syyllistyä edellä oleviin.

sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, ei niin uudet suunnitelmat

Niin se vaan vaihtui vuosi. Tänä vuonna olisi tarkoitus:

1.) Postata useammin.

2.) Saada jo valmiit neuletyöt kuvattua ja lankamenekit sun muut päivitettyä Ravelryyn. Sitä myötä Saisi lankainventaarion vuodelle 2014 tehtyä ja julkaistua tilannekuvan täällä.

3.) Viimeistellä ne kaksi villatakkia jotka ovat piirun verran kesken. Ja olleet siinä tilassa kohta jo vuoden. Ja kuvata ne. Ja julkaista kuvat ja päivittää ravelry ja postata nämäkin. Hah.

4.) Jatkaa lanka/kangas/ym. varastojen tuhoamista. Tästäkin saisi varmasti postauksia aikaan!

6.) Värjätä vähän lankaa. Ja postata siitä. :P Tässä onkin jo muutama juttu viime vuoden puolelta odottelemassa. Jopa kuvattuna! Aatteleppa!

Siinäpä ne lyhykäisyydessään :D Jotenkin kummasti kaikki tavoitteet pyörivät tuon enemmän postaamisen ympärillä. Go figure!

Kuvitus kuva.
Kuvan jäniseläin ei liity näihin suunnitelmiin millään tavalla,
mutta se arvostaisi että listaan laitetaan vielä kohta
7.) Rapsuta jänistä enemmän. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...