keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Pitkä kaava, yhden ikuisuusprojektin valmistuminen

Tätä merinovillatakkia tehtiin toissa (!) kesäkuussa. Oli sen verran viileä alkukesä, että kutominen sujui kuin tanssi vaan. Viime kesäkuuhan olisi ollut vielä viileämpi, oikein oiva kutomissää siis, mutta kun ei vaan huvittanut. Saas nähä mitä tämän vuoden kesäkuu tuo tullessaan. Mutta takasin asiaan.

Alku hyvin,
kaikki hyvin

Valmista neuletta!
Voiton puolella jo!
 Eikö...?
Tossa tilassa takki olikin sitten yli kaksi vuotta. Vain napit puuttuivat. Vuosi sitten sain napit tehtyä. Enää puuttui yhdistäminen. Siihen meni toinen vuosi. 7.10. kaivoin sitten vihdoin napit ja neuleen eteeni sohvalle. Joku vartti siinä siten meni kun niitä tuijottelin hieman hämmentyneenäkin ehkä. Niin joo! Lanka ja neula! Ja saksetkin. Yli kaikkien odotusten sain kaikki 7 kiinnitettyä samana iltana. Jopas jopas! Onnittelin itseäni siinä jo hetken.

Kunnes seuraavana päivänä sovitin päälle, ja totesin että juu! Nappeja pitää siirtää vaan 1,5cm reunasta pois päin. Ja joku ryökäle oli vielä ommellut ne napit se verta hyvin, että vuodatin suunnilleen verta, hikeä ja kyyneleitä niitä irroitellessani. Luojan lykky että mulla ei ollut sitä limenvihreää ompelulankaa ja jouduin kiinnittämään napit valkoisella. Sen sentäs erotti sieltä. Gnaah!

No napit tuli kiinnitettyä uudelleen! Pienet onnittelut jälleen itselle (päälle sovituksen jälkeen tosin tällä kertaa). Hyvä! Kunnes tajusin...


että se pitää vielä kuvatakin!PIXARin Brave- leffasta
Giphy.com
Oikeasti.

Miten vaikeeta voi olla!!?

Lisätään noin puoli vuotta lisää aikaa projektin valmistumiselle.

Todellinen Pitkä kaava -projekti. Tämä vaatii jo pienet fanfaarit.

Tat-ta-da-tat-ta-taa! Katsokaa! Ihailkaa! Kuvia! Hovikuvaaja (kutsutaan häntä nyt vaikka Samyksi tästä eteenpäin) pisti parastaan. Ja toimitti kuvat valmiiksi käsiteltynä. Kyllä nyt kelpaa.
(piti tosin lähteä Pariisiin asti kuvaamaan tätä, mutta hei! Se on kuitenkin kuvattu. Ja Pariisissa vielä! Win-win sanoisin)

Patsastelua!
Versaillesissa!

Sivupose
Versaillesissa!


Pitkä kaava Ravelryssä
Malli: Drops 113-17 , tehty L-koon silmukka määrillä
Omat modaukset: täyspitkät hihat
Lanka: Cascade Heritage solids 150, 288g
Puikot: 4,5mm
Kuvauspaikka: Versailles!

Lisää kuvia!
Tylsästi kylläkin kotona

Kettunapit
Nattukepit

Btw, eikös ole ihanat nuo napit? Nähtäväksi jää miten nuo kestävät käytössä. Luotan vakaasti siihen että takkia ei tarvitse pestä kovin usein, koska nappien pesun kesto on tuntematonta terretooriota. Ainahan ne voi sitten vaihtaa, jos lahoovat! (Niin varmaan, ei siitä ainakaan alle vuodessa selviä. Siitä vaihdosta siis. )

2 kommenttia:

Julia Tuuhela kirjoitti...

Ihana! Myös kuvausmaisemat näyttää olevan ihan kohdillaan :D

Kiralia kirjoitti...

Kiitos :)

Juu kuvausmaisemat oli kyllä oikein passelit. Vähän piti metsästää, että löytyi kanssaturistiton kohta tosin. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...