sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Making a Zombie

Halusin Halloweeniksi zombi-hoitsun asun Silenti Hill tyyliin.

Lähtökohtana oli mun kouluaikainen labratakki. Takki oli onneksi suht paksua kangasta, joten työstäminen oli helppoa.

Vanha labratakki, mallia laatikko
1. vaihe: takin muokkaaminen vartalonmyötäiseksi 
1. vaihe: hihat irti,  molemmista sivuista
kavennettu jonkunen sentti
Malli on edelleen laatikkomainen, joten lisää kavennusta ja helman lyhennys. Vanhat mandariinikaulukset piti myös vaihtaa tavallisempiin takkikauluksiin. Uudet kaulukset tein helmasta leikatuista kappaleista Vanhat hihat menivät myös uusiokäyttöön. Niistä tehtiin lyhentämällä olkavarresta reilulla kädellä uudet. Hihojen istuttamisessa meinasi tulla ahdistus, kun leikkasin hieman turhan innokkaalla kädellä ja hihojen kaarokkeet olivat liian pienet niiden aukkoihin takissa. Pienellä säädöllä siitä onneksi selvittiin.

Lisää kavennuksia. Muotolaskokset  taakse
ja eteen ja uusien hihojen istutus
2. vaihe. Pohjaväri
Puhtaan valkoinen väri ei käynyt ollenkaan Silent Hill teemaan, joten väriä pintaan oli saatava. Apua löytyi tähän ruokakaapista. Mustaa teetä, kuumaa vettä ja vati. Käytännössä tein tätä varten ison vadillisen mustaa teetä irtoteesta, upotin takkia osakerrallaan veteen ja ripottelin lisää teehituja sinne tänne ja tonne. Lopputulos oli vaalean beigen-ruskean kirjava. Oliskohan värjäyksessä mennyt aikaa puolesta tunnista tuntiin. Tee-kylpyyn pääsi myös neliön muotoinen kangaspala hattua varten.

Vaihe 2: pohjaväri valmis
3. vaihe: lisätään kauhua
Epäilemättä hauskin vaihe. Verta ja suolen pätkiä ;) Väriliuos oli aikamoinen sekametelisoppa. Siihen tuli punaista ja ruskeaa vesiväriä (napista liuotettuna), keltaista ja punaista elintarvikeväriä ja vähän Kool Aid- jauhetta maussa Orange. Suunnitelmana oli että teen roiskeet pelkästään vesivärillä, mutta ostin pelkästään kylmän punaisen vesivärinapin ja yhditettynä ruskeaan vesiväriin mun "tekoveri" jäi liian violettiin vivahtavaksi. Olisi pitänyt ottaa molemmat punaiset. No paikkailin sitten elitarvikeväreillä ja Kool Aidillä :D

Verta ja roisketta
vaihe 4. Asusteet
Kokosin hoitsuhatun tämän kaavan perusteella. Mun hattu kangas oli sen verran ohutta, että päädyin laittamaan nurjalle puolelle sen hatun paperikaavankin. Alunperin olin ajatellut sokeritärkkäystä, mutta kun päädyin siihen että hattu tarvitsee paperitukea myöskin, niin liimattavahan se oli. Maitoliimaa vedellä laimennettuna ensin kankaaseen ja sitten paperikaava päälle ja lisää liimaa. Viritelmä pääsi pyykkinarulle kuivumaan. Taittelu oli seuraavana päivänä.
Hoitsuhattu, liimalla vahvistettu

Lisäksi uhrasin yhden parin paksuja sukkiksia roiskittavaksi. Kelit olivat sen verran viileät juhlaviikoloppuna, että sukkiksille oli käyttöä. Enkä halunnut ottaa riskiä, että mun hieno värikoktaili jämähtää ihoon.


Takin muutos vaiheittan


Ujo zombi kameran takana
Pitäis kyllä saada joku kuvausassistentiksi näihin projekteihin :D
Seuraavassa postauksessa ollaan edelleen näissä tunnelmissa
Harvemmin tarvitsee tällaisia lappuja kirjoitella...

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...