keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Leivotaan betonia!

Auttavakäsi hommissa.
Ai että kun tulee hyvää kuravelliä!
No ei nyt ihan betonia, mutta lattiatasotetta kuitenkin :) Töistä se lähti. Joku bongasi ruokatunnilla naisten lehdestä tasoitemassalla tehtyjä kynttilän jalkoja ja klassikkoa lainatakseni, siitä se ajatus sitten lähti. Pidimme töissä yhden askartelukerran, minkä lisäksi innostuin kotonakin kuravellin keittoon.Ystävän kanssa tietysti!


Kuravelli tehtiin ihan summamutikassa. Ei siis punnittu jauhoja ja laskettu vesimääriä. Kunhan sekoitettiin vettä jauhoihin, kunnes saatiin aikaiseksi kohtuu tanakka, mutta silti juokseva massa.


Sitten vaan kaatelemaan massaa eri mallisiin valuastioihin. Meillä oli käytössä muffinssivuokia, muovipulloja ja muovisia hillopurkkeja. Lisäksi tein Halloweeniä varten suklaarasian pohjamuoveista ja coctailtikuista kylttejä varten varsia.
Valuvaihe, kynttilät paikoillaan muoteissa
Oleellista on muistaa pyöritellä kynttilöitä massassa, jotta eivät
jämähdä kiinnni


Älkää kysykö! Projektin virallinen häröilykuva :D

Kuivumassa
Vas. reunassa näkyy coctailtikku-varret 
Irrotteluvaiheessa tuli todettua, että paperiset muffinssivuoat eivät tosiaan toimi tässä hommassa. Paperi jäi kiinni massaan. Ehkä olisi pitänyt kokeilla irroitella jo kun ovat vielä kosteita? Toisaalta paperikin olisi ollut silloin vielä märkää. Summa summarun, en suosittele paperivuokien käyttöä!

Jokunen valmis betonileivos onkin on ollut näkyvillä hetken. Halloween pöperö -postauksesta löytyy kynttilälautanen ja kruunukynttilän jalkoja + coctailtikku-varret käytössä. Ainakin jos tarkkaan katsoo ;)

Kauan siinä kestikin, että sain tämänkin julkaistua. Nämä kun kuitenkin leivottiin jo hyvissä ajoin ennen joulua.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...