keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kevätkakku

Männä viikolla oli synttäreiren kunniaksi taas aika tehdä kakku. Tällä kertaa päätin kokeilla jo kauan suunnittelemaani sokerimassa kuorrutusta. Ja koristeiden tekoa. Lisäksi kakku oli tällä kertaa 100% suklaaton, mikä on aikamoinen saavutus ainakin mulle! :D
Se siistimpi puoli ;)

Suklaattoman teeman kunniaksi täytteeksi pääsi sitruunarahka-kermavaahto ja appelsiinimurska. Kinuskikissalla oli jokuaika sitten parikin vaihtoehtoa applesiinitäytteestä, ja niistä se idea sitten lähti. Tosin vedin nämä tuttuun tapaa melkolailla hatusta. 

Appelsiinimurska oli tuoreista appelsiineista. Hirveä homma muuten, kuoria lohkot ja repiä ne kalvot irti. Mulla sattui vielä olemaan sellasia ohut kalvoisia nuo appelsiinit. Tehosekoittimella murskasin. Ehkä vähän hellempikin käsittely olisi riittänyt, tuli aika vetistä tavaraa. Tästä syystä kakkupaperikin meni ihan mutuksi kakun alla. Onneksi se ei sentään päästänyt väriä kakkuun. Sehän se olisikin ollut hienoa. Sen kerran kun päätän ostaa oikein kakkupaperia, niin kakusta tulee niin märkä, että se paperi lätsähtää. No olihan tuo vihreä paperi aika helppo irrotella suupaloistansa. Onneksi en siis ottanut valkoista. Sitä olisikin ollut hankalampi metsästää annoksestansa.
Kakkupaperi petti yhdestä kohtaa kakkua lautaselle siirrettäessä
oikealla kyljellä näkyy myös tuo yksi ruttukohta. Siinä sokerimassa
repesi kun siirsin sitä kakun päälle.

Koko koristepoppoo
eihän tämä nyt tässä paljolta näytä, eihän?
Koristeet tein päivää ennen kakun tekoa kuivumaan. Maalasin seuraavana päivänä. Siis sudin vähän elintarvikeväriä ja kimalletta. Maalaaminen on vähän mahtipontinen sana tässä kohtaa, juu. Tein näitä ihan random määrän ja kiinnittelin ensin perhoset ja isoimmat kukat paikoilleen. Siinä kohtaa alkoi jo näyttää aika täydeltä, mutta sinne vaan. Kyllä mahtuu! Kaikki koristeet vaan kakkuun. Sopu sijaa antaa vaimitensenyoli.

Sokerimassa oli ihan ok työstettävää, kunhan sitä malttoi ensin vähän vaivata. Varsinkin päällislevyä varten vaivaaminen oli kyllä aika operaatio. Päädyin tekemään sen pienemmissä osissa alkuun ja sitten yhdistelin ne vähän notkeammat nokareet isommaksi klöntiksi ja kaulinta kehiin. 

Perhosissa helmiäiskimallepulveria 

3 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Kaunis kuin mikä,taisi olla myös maukas!

Korukopan Eija kirjoitti...

Onpas herkun näköinen! Taitaa olla kova homma tuollaisten koristeiden näpertämisessä?

Kiralia kirjoitti...

Olihan se aikas hyvää. Semmonen raikas ja no... keveä :D

Kyllähän noiden koristeiden tekemiseen saa aikaa kulumaan tunnin jos toisenkin. Noi kuvioleikkurit on kyllä käteviä tässä hommassa. ja tietenkin jos alkaa maalailemaan ja laittamaan kimalletta tms. saa taas lisää aikaa kulumaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...