perjantai 14. tammikuuta 2011

VIime kesältä siirrettyä

Tämä postaus on suora siirto tuolta toisesta blogista, asetukset ovat hieman pyllylänsä, mutten jaksa niitä nyt alkaa säätelemään. Ehkä joskus toiste. 
--
17.8.2010 

Tämän kesän ensimmäinen neuleprojekti on valmis. Löysin koti-kotona käydessäni vanhan käsityölehden, jossa oli ohje neulottuun kravattiin. Ajatus kiehtoi niin paljon, että sitä piti heti päästä kokeilemaan. Niimpä ohjeen löytymistä seurasi välitön lankakätköjen kaivelu sopivan langan löytämiseksi. Tämä violetti, melkein purppuran värinen lanka ei ole kyllä sitten ollenkaan minun värejäni, mutta se oli mukavan sähäkkä tähän tarkoitukseen.  

Kravatti on neulottu ainaoikein neuleena nelosen puikoilla ja huoliteltu virkkaamalla yksi kerros kiinteitä silmukoita ympäri. Ainaoikea hieman epäilytti jo tehdessä, sillä kun on tapana venyä ja vanua, ja muutaman testauksen jälkeen epäilyt osoittautuivat oikeiksi. Krakan kaulaan saaminen on hieman haastavaa, solmukohta kun ei meinaa millään luistaa eteenpäin vaan venyy. Jos tämän haluaa kaulaansa laittaa, joutuu siis hieman näkemään vaivaa. Aika tulee näyttämään onko tämä tekele sen vaivan arvoinen. 


Farkkuminari on puolestaan tehty viime kesänä vanhoista farkuista ja on aivan loistava hamonen!  Tämä on ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) hame, jonka olen tehnyt housuista ja täytyy sanoa että olen ollut tosi tyytyväinen lopputulokseen. Ajattelin silloin ettei siitä kuitenkaan näillä taidoilla kamalan siistiä saa, joten jätin helman täysin huolittelematta. Niistä kohdin kun farkkujen tikkauksia jouduin purkamaan, jatkoin uudet tikkaukset tylysti valkoisella langalla, vaikka tikkaukset olivat alunperin beiget. Aika ronskilla kädellä muutenkin työstetty tämä yksilö ja hyvä niin.
Edestä

Viimeisenä vetona ompelin käsin paljettinauhan pätkän kiertämään hameen ympäri epäsymmetrisesti. Alunperin se ei ollut suunnitelmana ollenkaan, mutta hame oli sattumoisin päällä juuri silloin kun irrotin nauhaa sen edellisestä omistajasta. Ja siitä se ajatus sitten lähti! :)

Takaa


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...