sunnuntai 17. helmikuuta 2013

B niin kuin balettitossut

Seuraa balettiasiaa, jos jotakuta nyt sattuisi kiinnostamaan. Minua ainakin :D

Tilanne alkoi olla jo akuutti. Isovarpailla, etenkin oikealla, alkoi olla jo melkoinen tuuletusikkuna tossuissa.

Tuuletus pelittää

 Jotkut pidentävät tossujensa käyttöikää vaihtamalla ne viimeistään tässä vaiheessa päikseen jalasta toiseen. Eli vasemman jalan tossu oikeaan ja toisinpäin. En ollut alunperinkään kovin tyytyväinen näiden tossujen istuvuuteen, ostin ne aikanaan kiireessä, enkä vielä tuolloin osannut kiinnittää tarpeeksi huomiota istuvuuteen. Kantapää oli kummallisen kulmikas, ja tossut olivat liian leveätä mallia jalkaani. Joten kun varvas alkoi pilkottamaan tossun läpi, totesin melkolailla että "tervemenoa". (Eihän nuo vanhat tossut nyt oikeasti olleet vielä tiensä päässä, mutta kun mutta. Tahtoo uudet! No ompahan varatossutkin sitten olemassa ;) )

Uudet tossut on Balleriinasta ja liikunnasta. Sansha Pro 1C  koossa 6M. Minulla on aikas kapea jalka, melkein olisi voinut harkita kapeampaa mallia (N), mutta halusin valkoiset ja tuo M istui ihan hyvin.

Sanshan Pro 1C tossut koossa 6M
Ompelemisen makuun kun pääsin, piti samalla korjata toinen aloittelijan moka. Ompelin kärkitossuihini aikanaan kantapään kuminauhan tossun sisälle. Onhan se siistimmän näköinen niin, mutta ohuen sukkiksen kanssa... Hankaahan se.


Korjaustarvetta
Syksyllä päädyin tuplaamaan baletti tuntini yhdestä kahteen tuntiin viikossa. Edistyminen oli huomattavaa, nälkä kasvoi syödessä ja niimpä olen nyt tammikuusta alkaen käynyt kolmella tunnilla. Maanantaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Haaveilen etsiväni ensi syksynä tunnin jolla tehtäisiin säännöllisesti pointe-harjoituksia. Kärjille olisi siis kova into päästä. Saas nähdä miten onnistun tavoitteessa, mutta nyt se on ainakin julkilausuttu, ehkä se motivoi entisestään. Palaan aiheeseen varmasti täällä uudelleenkin muutenkin, mutta saa huudella kommenteissa jos jota kuta kiinnostaa aihe enemmänkin.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...