lauantai 9. helmikuuta 2013

Karkkilakko!

Materiaalit
Lisää koolausta. Tällä kertaa valkoinen lanka muuttui liukuvärjätyksi vaaleanpunaine-turkoosi-limen vihreä. Ihan kuin karkkia keriällä! Olemme olleet aku vuodesta herkunostolakossa tuo toisen puolskon kanssa. Tämä proekti ei suoranaisesti ole ainakaan helpottanut karkkinälkää... Tosin mussutettavaa on ostolakosta huolimatta riittänyt ihan hyvin. Mistä voi päätellä, että meidän herkkuvarasto on aika messevä. Ja sen takia lakkoon ajauduttiinkin.

Takaisin asiaan. Sain taas vyyhdetyn langan miljoonalle sotkulle. Vyyhteämistekniikkaa pitää edelleen hioa, tai siis vyyhtien sitomista. Tosin Tälläkertaa sotkut tulivat suureksi osaksi vyyhdin noesteluvaiheessa, kattilasta pois ja takaisin katilaan eri kohta. Ei niin helppoa kun kesken värjäyksen päättääkin, ettei halua värin vaihtumiskohdista tasaisia, vaan että osassa lankaa olisi pidempi pätkä jotian väriä. Sotkuhan siitä tuli.


Saisiko olla lautasellinen lankaa? 
Langat levällänsä

Siististi yhdelle vyyhdille järjesty!

Sama vyyhti toiseesta kuvakulmasta
Tämä vyyhti taitaa päästä uuteen kotiin, mutta kenelle, sitä en vielä tiedä itsekään! ;)

4 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Mikä herkullinen värien sinfonia:) Juu, ei aina ihan helppoa nuo lankojen siististi vyyhdillä pitämiset;)

mari kirjoitti...

Ihanan herkullisen värinen lankavyyhti!!!

Assikka kirjoitti...

Mitä tarkoittaa koolaus?

Kiralia kirjoitti...

:) Kiitos kommenteista, toi väriyhdistelmä on kieltämättä aika karkkia :D

Assikka:

Koolaukseksi kutsutaan KoolAid- juomajauheväreillä tehtävää villalangan värjäystä. Lyhesti kerrottuna, KoolAideissa on paljon elintarvikeväriä, värejä ja sävyjä löytyy monia. Väri iskostetaan villa (tai muuhun proteiinipitoiseen kuituun, eläinkuituun, kuten silkki, alpakka) kuuman vedenavulla. Eli periaatteessa keitetään juomajauheesta liemi, johon vetytetty lanka upotetaan.

Eli tässä yhteydessä koolauksella ei ole mitään tekemistä rakentamisen kanssa :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...