tiistai 26. toukokuuta 2015

Pitkäkätisten sukua

Villapaita veljelle. Sama malli kuin miehen paidassa, eri kuviovärit. Paidan koko oli sama, paitsi että hihat tarvittiin pidempinä.
Ravelryssä: Pitkäkätisten sukua
Malli: Drops 135-40 Ivalo
Puikot: 3,5mm ja 4mm
Miehen paitaan tein 4cm pidemmät hihat kuin ohjeessa oli. Veli tarvitsi 9cm pidemmät hihat. Tämä on asia, johon olen itse törmännyt joka kerta kun olen itselleni ohjeesta pitkähihaista tehnyt. Ohjeen mukaisella hihanpituudella saan aikaan auttamatta liian lyhkäisiä hihoja. Yleensä pituutta joutuu lisäämään n. 10cm. 5cm siihen että hiha ulotuu edes noin ranteeseen asti ja toinen 5cm, koska inhoan just ja just nafteja hihoja.

Ollaan veljen kanssa siis pitkäkätisten sukua.

Istuu ryhdikkäänä
Tämä aloitettiin jouluna 2014 ja valmistui helmikuussa 2015. Kuvasinkin sen heti siihen perään. Eli on siis yksi marinoimattomista projekteista :P

Ps. pitkien käsien lisäksi olla veljen kanssa saatu sukurasitteena herkkä hipiä. Minä esim. edelleen leikkaan kaikista paidoista niskalaput heti pois. Koska ne raapii ja kutittaa. Usean saman kohtalon kokee sivusauman laputkin. Niimpä tämän paidan kaulusosiossa villalanka korvattiin pehmeämmällä vaihtoehdolla. Marks&Kattenin Dream langalla. Testiajon mukaan ei kutita veljeäkään.

2 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Komea paita:) Mekin nuorimman poikani kanssa olemme orankien sukua sillä aina on hihat lyhyitä sen 5-10cm. Mutta minulla ja pojalla on jalatkin suhteessa muuhun kroppaan pitkät, joten ehkä se menee sitten ainakin meillä niin, että raajat on pitkät kaikki;)

Kiralia kirjoitti...

Hihi, muitakin siis löytyy. Itse en osaa jaloista sanoa, ehkä nekin ovat tavallista pidemmät, kun järjestäin housut tuntuvat olevan vähn lyhyitä mun makuun. Mutta ihan käsien tasolle ne eivät kuitenkaan yllä. Heh heh :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...