sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Rikoin mojoni

Mun akuutti neuloosi on taitanut parantua. Neulomismojo on rikki. Putki on katkennut. Tipuin neulevankkuireista. Päivät kilometritehtaalla ovat ohi.

Näin se kävi.

Aloitin projektin, jonka nimesin Takatalveksi. Villasukka -projektin. Eka sukka on nyt noin puolipohkeeseen asti tehtynä. Viimeksi olen koskenut puikkoihin huhtikuun alkupuolella. Eli yli kuukausi sitten.
Siinä se syyllinen nyt on!
Ohje on Mervi Mannisen Talvimorsian. Todella, todella kaunis malli. Sitä ei voi korostaa liikaa. Mutta. En kyllä ole ollut aivan täysin tyytyväinen ohjeeseen. Mallikertakaavioon tarkemmin sanottuna.Varsinaisen palmikonkiertrot oli kaavioon kyllä merkitty, mutta kahden silmukan kuljetukten merkkaukset puuttuivat. Ne piti päätellä itse valokuvien perusteella. Kaaviossa oli merkattu kuljetusten sijaan vain oikeita ja nurjia silmukoita.

Minä itse jouudin ainakin  miettimään, että jos kaaviossa on tällä kerroksella tuossa kohtaa 2 o, niin pitääkö ne silmukat siirtää siihen tällä kerroksella, vai olisko ne pitäinyt jo siirtää edellisellä. Turhauduttavaa hommaa. Ehkä sellaiset, jotka ovat enemmän tehneet tuollaisia kuljetuspalmikkohässäköitä, pitävät ohjetta tarpeeksi tarkkana. Tiedä häntä. Mun into tyssähti tähän, vaikka sainkin päätettyä kuljetusten paikat.

Lanka Eden Cottage Yarnin Tempo. Voitin vyyhdin tätä Lankakauppa Kerästä viime vuoden talvella Lankojen Yön arvonnassa. Langassa itsessän ei ole mitään vikaa. Se on ihan ok. Ei nyt kokenut sitä elämäni lankarakkautena, mutta ajaa asiansa. Tosin siitä ehkä näyttäisi vähän irtoavan väriä kudottaessa puikkoihi. Ihan varma ei ole, langan väri on kuitenkin sen verran vaalea. Mutta siis yksin langan syyksi ei tosiaan voi tätä jumia laittaa.

Mä jumiin jäin.
Tarttee varmaan nostaa jalatkin pystyyn
kun ei pysty jatkamaan
Villasukkien teko ei ole minua varten.  Kaikki se samaa pientä kehää ympäri kiertäminen. Varsinkaan tällä mallilla. Nyt voisikin sitten laittaa pitkävetoa pystyyn, että koska nämä ovat valmiit. Puuh. Veikkaan että aloitan ennen sitä muutaman muun projektin ja saan nekin valmiiksi ennen kuin tämä edistyy mihinkään päin.

Neulejumin jatkuessa olen kaivanut ompelukoneen esiin.

3 kommenttia:

Eila Vasama kirjoitti...

No, kaunis alku<3
Itse neulon sukat vain pelkällä o ja v -menetelmällä. Ja varren jälkeen luen ohjeet jatkoon:)

Kiralia kirjoitti...

Kiitos! Projekti seisoo edelleen. HUokaus.

Kiralia kirjoitti...

Tämä on edelleen kesken :O

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...